• Öppettider: Vardagar 10-18 Lördagar 10-15 (Nationaldagen stängt)Telefon: 0155-21 40 00
Payment with Klarna Payment with Paypal Payment with Swish

Höst hos Gripsholmsparkens blommor

|18/09, 2022

Höst hos Gripsholmsparkens blommor

Hej, nu har väl hösten kommit till slut, ganska skönt egentligen, skön luft att andas och de flesta är tillbaka i sina vanliga hjulspår igen efter sommarens ledighet.

Jag funderar lite på hur hösten och vintern kommer bli för oss i blomsterbranschen denna säsong 2022/2023.
 
Elpriserna är höga, ännu högre är dom nere i Europa där de flesta av våra blommor odlas och på det är dieselpriserna högre än någonsin tidigare.
Det krävs ju uppvärmning i växthusen och diesel till leveranserna av våra blommor, jag hoppas EU länderna kan komma på någon lösning på problemet.

Vi har märkt av att våra inköpspriser gått upp trots att det varit sommar och nu kan det bli brist på snittblommor pga. att flera odlare kommer välja att inte värma upp sina växthus i vinter för att vänta på bättre tider med lägre kostnader, de tror inte att de kan få sina blommor sålda för de priser de behöver för att gå runt.

Jag håller tummarna för att det kommer finnas kvar tillräckligt med odlare så det räcker till några blommor för oss.

Vi har valt att göra en sak för att undvika för stora prishöjningar hos oss i butiken och det kommer ni kanske märka, i alla fall om ni kommer till oss på onsdagar och lördagar.
Vi har valt att beställa hem färre blommor, tidigare har vi velat ha mycket att välja på som en service till våra kunder och har då tagit extra betalt för att kunna slänga en del, nu vill vi sälja alla blommor vi köper in, det kommer att göra att vi inte behöver höja priserna lika mycket, dessutom är det bättre för miljön att inte slänga blommor som rest långt.

Vi får ju in nya blommor på måndagar och torsdagar och vi vill nu helst att allt ska vara sålt innan nästa leverans kommer in, därför kan de börja ta slut under onsdagar och lördagar. Jag hoppas ni tycker det ändå låter som en klok ide.

Vi vill också ge er ett tips pga. av det här, förbeställ gärna era blommor, speciellt om du behöver dom på onsdagar eller lördagar.
Att förbeställa är bra både för miljön och för priset, då köper vi hem dina blommor speciellt till din beställning och reserverar dom åt dig, då vi vet i förväg lite mer vad som önskas och vi vet att större del av våra inköp blir sålt.

Ni kunder lärde er att beställa fler blombud under pandemin och beställer fortfarande mycket blombud, ni köper även hem blommor för att göra fint hemma.
När det blir sämre tider, som det kanske kommer bli framöver, så boar vi in oss och satsar på våra hem där vi då spenderar mera tid än annars.
Blommor gör oss gladare och skapar trivsel, så de kommer behövas, kanske ännu mer.
Jag lägger till några bilder från min Hollandsresa maj 2019, kanske åker jag snart igen, längtar tillbaka.
Ha en en bra vecka så hörs vi igen / Anki